Filléres tetszésnyilvánítás

Utolsó kommentek

  • balkáni gerlo: hamvas a neten itt: hamvaseletmu.uw.hu/ :))) (2013.03.25. 14:26) hamvast neten ne keress?
  • pannonfunk: Áh, ez idiotizmus. Hogy miért, arra következő történetet lehet hozni: Képzeljük el, hogy az előző... (2012.12.07. 17:31) A köztársaság megmentése
  • Vérkekec: bocsánat, nem karinthy volt az, hanem örkény.... (2012.04.18. 10:40) Ősök és vétkek
  • balkáni gerlo: Ruzsa Ferenc ma délelőtt Kuncze Gábor vendége volt a Klubrádióban. Itt a beszélgetésük A köztársas... (2012.03.08. 12:55) A köztársaság megmentése
  • tibapó: 1.Mi az, hogy a pártok alkotmányozzanak? nem! Mindenki alkotmányozzon! Ne megfigyelőként, hanem ak... (2012.02.05. 20:39) A köztársaság megmentése
  • Utolsó 20

Szociál

A köztársaság megmentése

2012.02.05. 12:51 balkáni gerlo

 

Egy paradoxon megoldása: az Alkotmányozó Nemzetgyűlés

írta: 

Ruzsa Ferenc

 

akoztarsasagmegmentse.blog.hu

Nagyon sokan érzik úgy, hogy Magyarország rossz úton jár, ezért a következő választások után új erőknek kellene vezetni az országot. Ám a kormányváltás kevés: az ország új alkotmánya, továbbá több kétharmados törvénye is lehetetlenné teszi a más irányvonalú, sikeres kormányzást; parlamenti kétharmad kell tehát ezek megváltoztatásához.

Ám a jelenlegi és a prognosztizálható politikai mezőben a szocialisták (és a Demokratikus Koalíció) nélkül kétharmadot elérni lehetetlen. Ugyanúgy igaz azonban ennek a fordítottja is: velük összefogva is lehetetlen a kétharmad, mert elutasítottságuk is rendkívül erős. Sokan vannak, és sokan is lesznek azok, akik nem szavaznak olyan erőre, amelyik a szocialistákkal nyíltan összefog.

Az összefogás, éspedig a legszélesebb összefogás pedig nélkülözhetetlen. Nem járható az az út, hogy a különféle erők önállóan indulnak a választásokon, majd egy kormányképes koalíció kormányoz, a parlamenten belül pedig az Alkotmány korrekciójához szükséges kétharmad is létrejön. Olyan ugyanis a választási rendszer, hogy összefogás nélkül a Fidesz győz, de legalábbis a kétharmadot megakadályozó ereje lesz a parlamentben.

3 komment

Nemzeti hátránysport – rosszkéz oldal

2011.08.01. 20:23 proics.lilla

 

A parlament tavaly július végén fogadta el azt a sporttal összefüggő törvénymódosításokról szóló indítványt, amelynek többek közt része a társasági adóból levonható sporttámogatás is. Az állam ezzel kiemelten támogat öt látványsportágat, így a jogalkotó szándéka szerint a hazai foci, kosárlabda, jégkorong, kézilabda és póló évi húszmilliárd forintnyi támogatást kap. Az ígéretek szerint az országos sportági szakszövetségek, illetve az ezek tagjaiként működő sportszervezetek, és a fejlesztésükért létrejött közhasznú alapítványok is részesülnek a javakból. Az előkészítő fideszes politikusok preferenciái szerint a divatos macsó sportágak kapnak extratámogatást (és akkor értem is, hogy egyfelől a röplabda, másfelől az ökölvívás miért nem látványsport, hogy csak két példát említsek): a jelenlegi hatalom az önképét a kiválasztott sportok sikereivel kívánja fényezni. Hogy mindebből mi lesz a londoni olimpián, megfigyeljük, addig is hasonlítsuk össze a jelenlegi helyzetet ezzel (amiért külön köszönet Papp Timinek).
Most pedig vessünk a látványra egyetlen pillantást – ha nekiállnánk ugyanis összegyűjteni, hogy a kiemelt sportágakban hogyan apadt tovább a sportolók felkészülésének támogatása, sok szomorú történetet írhatnánk meg, de mi nem a mennyiséggel akarunk a minőség nyakába csapni. A sportágban érdekelteknek tudvalevő, hogy tizenkét csapat vesz részt a férfi vízilabda éves országos bajnokságában. A bajnoki fordulókat praktikusan a szövetség szervezi, az állam által biztosított eszközökkel. Biztosan tudom, hogy körbeérne az egymásra mutogatás, ha megpróbálnánk kideríteni, hogyan lehetséges, hogy a szövetség csak a bajnokság első hat csapatának meccseit vezető bírók díjazását fizeti. Értsük jól, a 2010/11-es bajnokság aktuális állása szerinti hetedik helytől a bajnokságban ugyanúgy részvételi díj ellenében versenyző csapatoknak maguknak kellett „összedobni” a játékvezetői díjakat, mert a szövetség keretébe ez már nem fért bele. A szövetségnek nyilván rengeteg feladatot kell teljesítenie (ahogy még mindig nem tisztázott például, hogy milyen keretből kellene kifizetni a 2009 őszén megrendezett siketolimpiát megnyerő magyar csapat tagjainak az állam által felajánlott összeget), biztosan érzik, hogy a közvéleményhez csatlakozva a politikai hatalom elvárásainak muszáj lenne megfelelni, így feltehető, hogy az olimpiai csapatra (a rendelkezési kerethez képest) aránytalanul sokat költenek. Márpedig egy legatyásodott bajnokságból aligha lesz világszínvonalú válogatott. Az utánpótlás anomáliáiba (amibe mellékesen belezavar a napvilágra került panamasztori) pedig nem is kezdek bele.
Hajrá Magyarország. Hajrá magyarok.

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz vízilabda parlament póló hofi ob i. londoni olimpia látványsportok kiemelt támogatás

Over the Rainbow

2011.06.21. 11:58 szürke_tapir

A 16. Budapest Pride/Meleg Méltóság Menete végül is különösebb atrocitások nélkül zajlott le, a két-három évvel ezelőtti gyalázatos történésekkel összevetve akár elégedettek is lehetnénk. Vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy valahol mindenki jól járt. Már legalábbis, ha semmi áron sem akarunk lemondani a kincstári optimizmusról.

 
 

Szólj hozzá!

Címkék: meleg oktogon kordon méltóság nagymagyar mocskos buzi büdös zsidó

Ősök és vétkek

2011.05.20. 23:16 szürke_tapir

„Cigány holokausztot emlegetni már az áldozatok csekély száma miatt is abszurd, így ilyenről nem is lehet beszélni.”
„A németek által elkövetett gaztettek miatt én nemhogy megszólalni, de érteni sem vagyok hajlandó németül.”

2 komment

Címkék: györgy péter kányádi sándor munkaszolgálat cigány holokauszt kőbányai jános

Bál a Barát utcában

2011.05.19. 09:31 balkáni gerlo

VM küldte ezt a videót és szöveget:Történelmileg úgy alakult, hogy a Barát utca és a Szövetség utca keresztezi egymást. Esetünkben ez azért fontos, mert jól mutatja, hogy a szövetségből lehet barátság és a barátságból születhet szövetség. Ebből a – Vivaldival megtámogatott – kisfilmből egyértelműen kiderül

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: video barátság fenntartható lacikonyha szövetség humusz utcai forradalom

Koldusopera

2011.05.17. 20:33 proics.lilla

A nemzeti tahóméter mutatója szép hazánkban már korábban is magasabb értéket jelzett, mint a világ boldogabb felén, ahol direkt relációt gondolnak a kultúra (tehát a kultúrafinanszírozás) és a nemzeti büszkeség, életminőség, korszerű munkaképesség közé. A kormány a korábbihoz képest jelentős költségelvonást hajtott végre – az oktatási, az egészségügyi és a szociális szférából arányosan feleannyit vont el, mint a kultúrából –, ezen túl pedig olyan, szakmaiságot nélkülöző intézkedéseket hoz, amelyekkel további károkat okoz. Többek közt azzal, hogy a színházi szcénán belül az eddig is mostoha körülmények közt, állandó bizonytalanságban működő függetlenektől vette el a legtöbbet. A NEFMI ráadásul úgy vonta el a független színházi és tánctársulatok által 2010-ben elnyert pályázati támogatás összegének 34%-át, hogy arról a mai napig nem egyeztetett az érintettekkel, és az elvonás jogszerűségét sem igazolta.

Szólj hozzá!

Címkék: szőcs géza nefmi cápadal befogadó színházak társulása független színházak szövetsége nemzeti tahóméter

...megölni nem kell félnetek jó lesz...

2011.05.08. 16:56 szürke_tapir

Oszama bin Laden halott.

Vannak, akik ünnepelnek, a tőzsde szárnyal, lelkük rajta. Vannak, akik fenyegetőznek, bár ez aligha mutat nagy eltéréseket a korábbi, a Vezér halála előtti fenyegetőzésekhez képest: sírás-rívás és fogaknak csikorgatása, valamint tüzes pokol és pusztulás a menü most is.

2 komment

Címkék: usa demokrácia al kaida oszama obama tőzsde terrorizmus hatalom egyenjogúság egyeduralom

Góg és Demagóg fia vagyok én...

2011.05.05. 13:42 proics.lilla

A tudás hatalom – az első közhelyet a tanító néni ismertette meg velünk hétéves korunkban. Egy mai tanító néni, akinek van jó ízlése, ezt ki sem ejti a száján gyerekek előtt. A motiváció kedvéért persze mondhatja, ha épp mondana valami hangulatosat, hogy tanulj tinó, ökör lesz belőled, amit – az oktatás reformját célzó intézkedéseket figyelve – vehetünk tulajdonképpen szó szerint. 

 

                       

 

1 komment

Címkék: demagóg ady endre hittan dévény verecke kárpátok pusztaszer oktatási törvény vazul hoffmann rózsa pedellus erkölcsi fartő pártközponti ideológia

Napi Anzix - Tüntetés a gyöngyöspatai békéért

2011.04.27. 23:49 szicska

 

Setét Jenő roma polgárjogi mozgalmár szenvedélyesen szónokol a társadalmi megbékélés szellemében a BM épülete előtt

Pintér Sándor belügyminiszter arcán Don Corleone és Joker megnyugtató mosolya

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mezei Sándorné, az Erzsébetvárosi Polgárőr Egylet vezetőjének felesége beszél a "bömbibe" (fenn)

Szuhay Péter muzeológus olvassa halkan és méltósággal a Méltóságot Mindenkinek Mozgalom nyílt levelét a miniszterelnökhöz (lenn)

Szólj hozzá!

húsvéthétfő

2011.04.24. 18:00 felolvasó

Karinthy Frigyes: Barabbás

A harmadik nap alkonyán pedig kilépett a bolt keskeny kapuján, és csendesen megindult az úton. Kétoldalt feketén füstölögtek a romok. Lent, a kiszáradt árok fenekén találta az elsőt azok közül, akik Pilátus háza előtt kiáltozták Barabbás nevét. Elfeketült nyelvvel vonított a vörös felhők felé.

Szólj hozzá!

Címkék: húsvét krisztus karinthy frigyes pilátus barabbás

Alkotmánysirató

2011.04.19. 01:41 balkáni gerlo

 "Kanaán ez a hon, tejméz foly a kún pocsolyákban"
(Arany János: Az elveszett alkotmány)


Hétfőn, a felborzolt kedélyű tűzoltók által végrehajtani kívánt parlamenti tűzvédelmi gyakorlat megakadályozása után az Országgyűlés pártállami képviselői elfogadták saját alkotmányukat. A betonozás a sarkalatos törvényekkel húsvét után folytatódik. De nem biztos, hogy nem kerül az alaptörvény mégis a betonból a kukába - olvasom Török Gábor blogján. A Török által idézett Lengyel László szerint ugyanis elvben az is elképzelhető, hogy – némi jogi ügyeskedéssel – egy, a Fideszt felváltó új kormány népszavazást írhat majd ki az alkotmányról

1 komment

Címkék: demokrácia népszavazás állam alkotmány illegitim szent korona rezsim szuverenitás legitim kétharmad pártállam egyeduralom alaptörvény jogfolytonosság isten áldd meg a magyart

A pénteki tüntetés - Bengháziban

2011.04.17. 09:31 gerlo

"A Kadhafi elleni jelszavak mellett többször elhangzott, hogy a NATO szerepelhetne jobban, és mentsék meg Miszrátát, ahol bent vannak a tankok. Nincs térerő és fél órát internetezhet minden újságíró" - írta észak-afrikai tudósítónk, Jászberényi Sándor, amikor képeket küldött a pénteki bengházi tüntetésről.

7 komment

Címkék: tüntetés forradalom demonstráció diktátor nép líbia trikolor kadhafi benghazi

Újabb 10000-es létszámú demonstráció a kormány „mellett”

2011.04.16. 16:21 StirlitZ

Avagy "Mi mentsük meg a macskát is, ránk meg a kutya se kíváncsi!" 

Szombat délutáni gyereklegeltetési program keretében nekiindultam családilag az Andrássy úton a Városliget felé. Nyomban feltűnt a szokatlan rendőri készültség és forgalomelterelés - első gondolatom az volt, hogy kedves vezetőink fognak erre sétakocsikázni rendőri felvezetéssel, azonban az áprilisi tüntetési bedekkert felütve hamar rájöttem, hoppá, itt és most a fegyveres rendvédelmi dolgozók tüntijébe futottunk. Gondoltam, ezt kár lenne kihagyni, így gyorsan vételeztem egy-egy gombóc fagylaltot a közeli Lukács cukrászdából, és letelepedtünk lepkét kergetni a fűbe, a kies Kodály köröndi, kutyakakiltatóként funkcionáló Szondy-szobor tövébe.

 

58 komment

Címkék: kormány zsidó tűzoltó szakszervezetek füstbomba bv tűzcsap rendvédelmi törpeszex fegyveres testületek

Hallali-halihó...

2011.04.14. 18:00 szürke_tapir

 
Halálmadár kuvikolja
a fekete lombban:
kórság és ragály lakását
lásd a hatalomban.
Kioltja szemed világát,
összetöri mércéd,
hazugsággal marja sárrá
mondataid ércét.
(Orbán Ottó: Egy jó borivó vágáns éneke...)
***
A vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelemre, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna.
(HBB: Vadászat; Prológus - A vadászat alapelvei)

 


Szólj hozzá!

Címkék: alkotmánybíróság semjén zsolt kereszténység ksh mentőszolgálat természettudományi múzeum törpeszex földrajzinév bizottság parafizika

Napi Anzix

2011.04.12. 18:10 szicska

A felhők, akár a por (Homage to Iszaak Judovics Ozimov)

Sárkányeregetés a világ végéig (Bis ans Ende der Welt)

 

Anzix békahadtest (vagy plüssállatszakkör) békapappal falun (Egy Herzog forgatókönyv margójára)

Szólj hozzá!

Ha a hegy nem megy, avagy menekülés Medináig

2011.04.04. 16:01 szürke_tapirHa az ember NATO-radart akar építeni, van néhány nélkülözhetetlen tudnivaló, amelyeket nem árt szem előtt tartani. Először is egy ilyen szerkezet értelemszerűen az adott szövetség  területéről kifelé "figyel", tehát minél beljebb esik az őt befogadó ország határától, annál több "haszontalan" terület esik a hatósugarába. Aztán arra is érdemes gondolni, hogy egy ilyen masinéria fő dolga a célterület teljességének megfigyelése. Így célszerű valamilyen magaslatra telepíteni, hiszen így lefelé is lát. Az azonban szinte egészen biztos, hogy ha valamiért mégis sík vidékre  telepítjük, semmiképpen sem célszerű magaslat mögé helyezni, épp a fenti, érthető okokból. És végül, de nem utolsósorban: a NATO-radart, ha már tagként vállaltuk annak  létesítését, akkor illik is felépíteni.

1 komment

Címkék: radar gödör nato nemzeti medina

Gályahír

2011.04.02. 00:24 proics.lilla

A Fővárosi Bíróság első fokon két év letöltendő fogházra ítélte Geréb Ágnes szülésznőt, a börtönből legkorábban egy év múlva szabadulhat feltételesen. Az ügyészi javaslatnál is szigorúbb ítélet nem az otthonszülések, hanem az orvosi műhibák miatt született - áll az indoklásban.

10 komment

Címkék: bíróság ítélet ügyészség otthonszülés schmitt pál apás szülés geréb ágnes rabosítás orvosi klérus

hamvast neten ne keress?

2011.04.01. 12:05 balkáni gerlo

"Borzasztóan sajnáljuk, hogy Hamvas Bélának és Kemény Katalinnak - akik életükben hálásak voltak azért, hogy műveiket a rendszer cenzúráját nem tűrve, tisztelőik személyes rizikót és áldozatos munkát vállalva újra és újra gépelték és terjesztették, felolvasó esteket tartottak - haláluk után azt kell megérniük, hogy életművüket 'jogutódaik' kisajátítják, évekig karanténbe zárják, megélhetésük és saját önfényezésük eszközeként használják" - olvasom egy tavaly tavaszi levélváltásban, amely Hamvas Béla műveinek kiadója és az Artpool Művészetkutató Központ között zajlott annak tárgyában, hogy az Artpool azonnal vegye le a honlapján szereplő két Hamvas-művet, mert különben jogi úton dádá és nemulass lesz. A neten azonban mindennek nyoma van, amit a kiadó bizonyára sajnál, mások azonban örülhetnek.

1 komment

Címkék: szabadság szerzői jog hamvas béla szamizdat törpeszex digitális szamizdat

Adósságfüggő szükségállapot

2011.03.31. 22:15 szürke_tapir

Az olyan országokban, ahol elvileg demokrácia van, de a tényleges hatalmat mindenféle kontroll és ellensúly nélkül egy személy vagy egy adott csoport gyakorolja, ún. "szükségállapot" uralkodik. Fülkeforradalmi kormányunk - nem bírván fékezni szüntelen újítókedvét - e téren is remek újdonsággal köszönné meg az alkotmányt kialakító nemzeti konzultáció sikerét. Azzal az ötlettel rukkoltak elő, hogy az Alkotmánybíróság abban az esetben gyakorolhassa 2010 előtti jogosítványait, ha az államadósság a GDP 50%-a alá csökken.

Szólj hozzá!

Címkék: gdp alkotmánybíróság alkotmány tanács államadósság költségvetési

Süllyedünk a sárba egyre

2011.03.31. 14:15 kistalos

Ennyi költőt egy rakáson! Csupa poéta ül az országnak az ő házában. És nem kizárólag röhögő törpékről és szétbaszott zsidó kurvák segglukáról verselnek és készítenek gipszlenyomatokat, kotmányunkról is. Ezúttal Tóth József (Fidesz) tiszanánai polgármester örvendeztette meg a nagyérdeműt néhány rímbe szedett magvas gondolattal. Az eredmény kísértetiesen hasonlít arra, amit a Szabolcska Mihály bőrébe bújt Karinthy Frigyes vetett papírra anno, mégsem úgy szól, hogy Kicsi kunyhó, szerető szív, / Messze égbolt, tiszta, kék - / Fulladjon meg Gyurcsány Ferenc / Lehetőleg máma még.

7 komment

Címkék: fidesz parlament zsidó gyurcsány ferenc költészet alkotmány karinthy frigyes kurva karinthy tóth józsef országgyűlés szabolcska mihály l. simon lászló törpeszex szabócska mihály így irtok ti

Találkozás egy fiatalemberrel

2011.03.31. 13:53 felolvasó

Felszálltam a buszra, és egy kedves fiatalember azonnal készségesen beljebb húzódott a dupla ülésen, hogy le tudjak ülni. Megköszöntem, helyet foglaltam és belemerültem az újságomba. Legközelebb akkor kaptam fel a fejemet, amikor a mellettem ülő, konszolidált fiatalember halk, de tisztán csengő hangon megszólalt: „Nem tőlünk kellene kérnie a jegyeket.” Természetesen egy BKV-ellenőr állt mellettünk. 

Szólj hozzá!

Címkék: bkv cigányok

Szemétképek (filmajánló)

2011.03.30. 18:48 StirlitZ

 

Waste Land - A szemét földjén

 
A dokumentumfilm egyben portréfilm Vik Munizról, aki az egyik legelismertebb kortárs képzőművész manapság az Egyesült Államokban (New York), valamint hulladékgyűjtögetők (catadores) egy csoportjáról, akik minden napjukat a világ legnagyobb szeméttelepén töltik, újrahasznosítható hulladék után kutatva.
 

 

Szólj hozzá!

Címkék: újrahasznosítás hulladék oscar díj szeméttelep rio de janeiro favela waste land vik muniz catador szemétkép

Anzix - On The Spot

2011.03.30. 18:30 szicska

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Izraeli és palesztin békearcok a Spektrum Tv akcióhős műsorvezetői által szervezett On The Spot Global Music Party-n a Gödörben.

Szólj hozzá!

Szolidaritás Lázár Jánossal

2011.03.29. 15:10 anzix

Kissé ugyan megkésve, de nem mindennapi geggel állt elő az Ökopeace, egy frissen alakult, többnyire fiatal LMP-sekből verbuválódott ökopolitikai szervezet. Lázár János melletti szimpátiájukat fejezték ki hétfőn a Szentkirályi utcában a Fidesz-székház előtt. A szervezet célja az volt, hogy felhívja a figyelmet, milyen kirívó és megengedhetetlen Lázárnak a szegényekről és a szegénységről alkotott véleménye. A tüntetést hirdetők dress code-ja: minimum Armani (!) volt.

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz jános lázár ökopeaace

Gyöngyöspata - dead or alive

2011.03.29. 12:04 datkisz

Gyöngyöspatát szeretem. A falutól nem messze van egy kis telkem az Ecsédi-tó mellett, évek óta tavasztól késő őszig csinosítgatom a kertet, házat; járok le a hobbira, ahogy errefelé mondják. Aztán vissza Patára benzinért a fűnyíróba, a gazdához borért, a boltba cipóért, culágeré’ a templom melletti kis utcába, amelyik az elmúlt hónapban látogatottabb nemzeti kegyhely lett, mint Máriapócs. Amióta betyárok, gárdisták masíroztak fel-alá, rettegtetve a falu cigány lakosságát, megfordult ott jogvédő, politikus, uniformisfetisiszta, félfasiszta, mentés tamburmajom, robogós gój, díszcigány, kamerás punk és tántoríthatatlan amerikai. Az eredmény: félelem „mindkét oldalon”.

 

Szólj hozzá!

Címkék: jobbik vöröskereszt gyöngyöspata cigánysor american house foundation

süti beállítások módosítása