Filléres tetszésnyilvánítás

Utolsó kommentek

  • balkáni gerlo: hamvas a neten itt: hamvaseletmu.uw.hu/ :))) (2013.03.25. 14:26) hamvast neten ne keress?
  • pannonfunk: Áh, ez idiotizmus. Hogy miért, arra következő történetet lehet hozni: Képzeljük el, hogy az előző... (2012.12.07. 17:31) A köztársaság megmentése
  • Vérkekec: bocsánat, nem karinthy volt az, hanem örkény.... (2012.04.18. 10:40) Ősök és vétkek
  • balkáni gerlo: Ruzsa Ferenc ma délelőtt Kuncze Gábor vendége volt a Klubrádióban. Itt a beszélgetésük A köztársas... (2012.03.08. 12:55) A köztársaság megmentése
  • tibapó: 1.Mi az, hogy a pártok alkotmányozzanak? nem! Mindenki alkotmányozzon! Ne megfigyelőként, hanem ak... (2012.02.05. 20:39) A köztársaság megmentése
  • Utolsó 20

Szociál

Ugyanazt szajkózza, ugyanaz a verkli

2011.02.19. 10:49 kistalos

Itt a báli szezon, a Royal szálló báltermében megrendezett maszkabálon Gyurcsány Ferenc például modern, európai értelemben vett szociáldemokratának öltözött, de többen felismerték. A bukott miniszterelnök fárasztó és unalmas beszédet mondott, a szociáldemokrata krédó közhelyes felmondásán túl csak egy kis Orbánnal, főpapokkal és fasisztákkal riogatásra futotta, amit viszont már kurvára unok.

„Mondd már ki, hogy most akkor párttá alakulsz, vagy sem, mert egyébként ez a süketelés csak egy repedt lófingot ér (azért nem szikkadt lószart, mert annak legalább súlya van)! Mi is csak azért vagyunk itt, mert a gyurcsány_ferenc tag biggyesztése egy cikkhez hoz még annyi olvasót, mint a magyar_garda, a pedofil_pap vagy a törpeszex...” Nagyjából ezek jártak megannyi kínlódó tekintetű sajtómunkás fejében, miközben hallgatta a nagy rétort, hogy mégis mit fog kisütni a patásorbánozással és önfelmentéssel/önseggnyalással színesített szófosásból. Nem kínzom tovább az olvasót, a komcsik pártja nem szakít, csak egy picit tovább belharcol, azaz megy tovább a móka, új seprű seper ki, ugyanazt szajkózza, ugyanaz a verkli.

Azért néhány gondolatot, szófordulatot feljegyeztem, mégse mehettem haza annyival, hogy nem volt semmi, rohadtul untam, legfeljebb néha felidegesített. Volt olyan, hogy „van amit másképp csinálnék, de a lényeg nem változott”, meg olyan is, hogy „szociáldemokrata vagyok, nem egy osztály hanem egy egész ország érdekét akarom szolgálni”, és a roppant szórakoztató „mi, '89-es KISZ-esek demokraták” is elhangzott. A szokványos bullshit mellé bekúszott egy új összetett szó is, a „tettmagyar”, amiről nem tudjuk, hogy miféle népeket takarhat.

A meghívott vendégek körében persze az orbánozás aratott zajos sikert. Megtudhattuk például, hogy a III. Köztársaságnak reszeltek, Orbán bedöntötte, önkényuralom ül halotti tort tavasz óta a magyar demokrácia hullája felett, és a demokratáknak (Gyurcsány ebbe a halmazba helyezi magát és hallgatóságát, nyilván csak demokraták és orbánisták élnek e világon) kötelessége lerombolnia az Orbán-rendszert, mert nem a kormány, hanem a rendszer ellenfelei lesznek mostantól, és Orbán bukása után újraépítik a Köztársaságot. A nagy rétornak a jelek szerint nem tűnt fel, hogy ez a süket duma nem más, mint Orbán fülkeforradalmának tükörképe, és roppant kínos egy beszédben ugyanarra vállalkozni, mint amivel ellenfelünket vádoljuk.

Újabb előadást láthattunk tehát a politikai bábszínházban a kötelező elemek mindegyikével, két szereplő, jó és rossz, csak a hívószavak mások, mint a másik oldalon, de semmiben sem mások, mint régen. Nagyon kínos. A kényelmetlenséget csak fokozza a magas labdák lecsapása, mindannak felsorolása, ami valóban kiveri a biztosítékot minden, a hatalommal szemben gyanakvó állásponton lévő embernél, Schmitt „a nemzet tolla” Páltól a nyugdíjpénztári kavaráson át az Állami Számvevőszék elnökének vagy a legfőbb ügyésznek a kinevezéséig. Ez az a csapda, aminek nem fogok bedőlni. Lószart mama Feri! Húzz a gyékényemről! 2006 őszétől sem lettem fideszes, attól sem leszek MSZP-s, ha az Alkotmány fog elférni egy söralátéten, nem az adóbevallás.
 

2006 őszétől sem lettem fideszes, attól sem leszek MSZP-s, ha az Alkotmány fog elférni egy söralátéten, nem az adóbevallás.


„Sokak számára a jövő a múltban van, Nagy-Magyarországban vagy Kádár szociális biztonságában. Nem fog visszajönni Tisza István vagy Kádár János. Azok a nemzetek élnek a múltban, amelyeknek nincsen bátorsága szembe nézni a jelennel” – fejtette ki a nagy rétor, hogy nem sokkal később elővegye a zsírpapírból a munkásőr körökben felkapott önigazolást, amely szerint a jobboldalon mindig a grófok, a fasiszták és a főpapok állnak. A nagy rétor szerint az orbánizmus eszmei előzményei nem mások, mint „Tisza osztályönzése, Gömbös Nemzeti Egységpártja és Mindszenty keresztény fundamentalizmusa”.

Akkor itt most álljunk meg egy ásónyomra! Ez az alig burkolt horthyfasisztázás a magyar közélet egyik leginkább hányingerkeltő hagyománya, méltó párja az ávósozásnak. Azzal együtt kizárólag a mérsékeltek vagy kívülállók leradírozását, a politikai kínálat két egymást engesztelhetetlenül gyűlölő táborra egyszerűsödését szolgálja. Erre egyszer már rábasztunk, ebbe az irányba torzult a rendszerváltás utáni közélet, erre épült a "hideg polgárháború" (© Tölgyessy), ez mentette fel mindkét oldal gátlástalanjait, ez igazolta bármely színezetű kormányunk hatalmi túlkapásait, erre hivatkozik jelenleg is regnáló, az ölébe pottyant kétharmados parlamenti többséggel szemérmetlenül visszaélő kormányunk is, erre épül a nagy rétor által felemlegetett önkény. Épp ezért nem választok csapatot, nem teszek semmit, csak mélyen undorodok.

4 komment

Címkék: orbán viktor kádár jános évértékelő gyurcsany ferenc magyar garda szociopátia gömbös gyula qss mindszenty józsef royal szálló tisza istván antiszociális személyiségzavar pedofil pap törpeszex

A bejegyzés trackback címe:

https://anzix.blog.hu/api/trackback/id/tr892672252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bloggerlo 2011.02.19. 15:09:02

sztem az a gáz Gyurcsány tegnapi "pártalapításával", hogy nem bírt pártot alapítani. Ha valóban egy új párt megalapításával rukkolt volna elő (nem pedig egy majd jövőre //miért nem most???// megújuló mszp ötletével, amelybe - mint azt sok szoclib remélte - Kuncze és Bokros is belefért volna, buzgalmát és szorgalmát értékelni tudnám. Azt mondanám, jól van, ne igyunk ugyan előre a medve bőrére, de azért lássuk!!

Félreértés ne essék: Gyurcsányt nem tartom hazug disznónak, anti-Orbánnak sem, most mégis nagyon csalódott vagyok. Belülről bomlasztani a pártot, ez nagyon régen elavult duma. Anno úgy mondtuk az ilyen "megújulást": "új szelek a régi seggekből".

kistalos 2011.02.20. 12:56:20

Azért az is elég erős volt, hogy a Fidesz gyújtogatókkal támadt a köztársaságra és rendőrök a köztársaságot védték...

Tigram 2011.02.22. 16:01:01

@bloggerlo: Akkor Te más beszédet hallottál, mint én. Nem akar új pártot, az MSZP -t akarja megújítani, vitákkal, sok beszélgetéssel. Nos ez az, ami képtelenség, mert ott ülnek az örökös ős tulkok és kapaszkodnak a székükbe, mint a katolikus egyház hierarchiájában ülők, kezdve a pápától a plébánosig. Csak kihalni lehet a székekből, onnan önszántából nem áll fel senki, netán lelkiismeret furdalásból:)))))))))

bloggerlo 2011.02.22. 18:51:41

@Tigram: nem hallottam a beszédet, és ugyanarra a beszédre gondoltam, mint Te, Tigram, éppen azon voltam kiakadva, hogy a Gyurcsány és körei azt harangozták be, hogy na akkor most, na most valami új formáció születik - de frászt, az őstulkok ott martadtak. Mit mondjak, ha én pártot akarnék alapítani, hát inkább zöldmezősen csinálnám, s nem azt a pártot bomlasztanám belülről, ahol Lamperth Mónikák, Kiss Péterek, Szekeres Imrlék etc vannak bebetonozva. Szóval nem értettem én félre semmit sztem. Ebből az mszp-ből nem lesz párt, szerintem a Gyurcsány elcseszte, ha tényleg új pártot alapítana, lehetnének esélyei - de Lamperth Mónikákkal bizony soha.
süti beállítások módosítása