Filléres tetszésnyilvánítás

Utolsó kommentek

  • balkáni gerlo: hamvas a neten itt: hamvaseletmu.uw.hu/ :))) (2013.03.25. 14:26) hamvast neten ne keress?
  • pannonfunk: Áh, ez idiotizmus. Hogy miért, arra következő történetet lehet hozni: Képzeljük el, hogy az előző... (2012.12.07. 17:31) A köztársaság megmentése
  • Vérkekec: bocsánat, nem karinthy volt az, hanem örkény.... (2012.04.18. 10:40) Ősök és vétkek
  • balkáni gerlo: Ruzsa Ferenc ma délelőtt Kuncze Gábor vendége volt a Klubrádióban. Itt a beszélgetésük A köztársas... (2012.03.08. 12:55) A köztársaság megmentése
  • tibapó: 1.Mi az, hogy a pártok alkotmányozzanak? nem! Mindenki alkotmányozzon! Ne megfigyelőként, hanem ak... (2012.02.05. 20:39) A köztársaság megmentése
  • Utolsó 20

Szociál

Bátor nők Washingtonban

2011.03.09. 08:28 anzix

A washingtoni külügyminisztérium előadótermében kedden Hillary Clinton miniszter kilenc nőt díjazott ünnepélyes keretek közt, a 2007-ben Condoleezza Rice akkori külügyminiszter által életre hívott Bátor Nők díjával. Az Államokban nem rendkívüli, hogy egyesületek, alapítványok, egyházi gyülekezetek elismerik, kitüntetik a bátor, rendhagyó kitartással bíró és közösségükért önzetlenül tevő hölgyeket. Ám ez a diplomáciai díj rávilágít arra a tényre, hogy a világban máshol is számtalan el nem ismert, soha hangját nem hallató csendes hős, törékeny nő dolgozik. Idén Magyarországról Osztolykán Ágnes, az LMP parlamenti képviselője a cigányok beilleszkedéséért tett erőfeszítéseiért kapta meg a rangos elismerést.

 

 

 

A díjátadást konferálás, különösebb hajcihő nélkül Hillary Rodham Clinton asszony nyitotta, aki beszédében papír nélkül és név szerint méltatta a jelölteket. Clinton kiemelte, hogy az eseményt a Nemzetközi Nőnap alkalmából rendezték meg, és mint minden évben, most is a legnemesebb, legbátrabb hölgyek munkásságát ismerik el vele. „Ez a díj jelképe annak, hogy Indiától Kirgizisztánig lányok, asszonyok, anyák, nők mostantól nincsenek egyedül, erőfeszítéseik nem hiábavalók, és az iskolapadban ülő gyereklányainknak ők a bátorság jelképei. Olyanok, akikre törékeny kislányaink felnézhetnek, és büszkék lehetnek arra, hogy olyan országban születtek, amely díjazza az erőfeszítést, a tenni vágyó nőt” - mondta többek közt a politikusasszony.

Hillary Clinton megemlékezett a fehérorosz Nasta Palazhanka és a kubai Yoani Sanchez munkásságáról is, akik politikai okok miatt nem lehettek ott az átadási ceremónián. „Attól még, hogy a kormányaik megtiltják, hogy az Államokba jöjjenek, mi tiszteljük, nagy becsben tartjuk munkájukat, és mindent eszközzel támogatjuk őket!” Osztolykán Ágnesről a következőket mondta: „Ágnes az első magyarországi megválasztott roma parlamenti képviselő, aki a diszkrimináció és a rasszizmus megszüntetésére tette fel életét; fáradhatatlan és büszke képviselője a roma embereknek és kultúrának, és a roma integráció élharcosa. Köszönjük munkáját, mi mellette állunk, támogatjuk!"

Michelle Obama nemcsak gyönyörű First Ladyként, de kiváló rétorként is bemutatkozott. Mindennap, szerte a világban láthatjuk, mit tesznek a nők a családjukért, tapasztaljuk, hogy mi történik, amikor a nők munkáját korlátozza akár az elnyomás, akár a félreállítás. Ők a gyerekeink és közösségünk egészségének zálogai. A nők, akiket ma kitüntetünk, nem a saját körülményeiket, környezetüket változtatják meg, hanem a világot! Tehát bárhol a világban, ha jogaik sérülnek, vagy nőket bántanak, elnyomnak, Amerika mellettük van! Fogja a kezüket, és biztosítja őket, hogy soha többé nem érheti őket bántódás, számonkérés nélkül.”

Osztolykán Ágnes a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a mindennapokban sokkal nehezebb megélni cigányságát, mint a rászoruló cigány embereken segíteni. Ma, amikor Magyarországon egy parlamenti párt a válságot és az ország labilis gazdasági helyzetét arra használja fel, hogy egy kisebbséget hibáztasson, akkor a többségben élőknek is sürgősen el kell gondolkozniuk, hogy van-e létjogosultsága a Jobbiknak, illetve meddig maradhatnak büntetlenül az uszítások. A ceremónia után a külügyminisztérium  meghívottjait állófogadással várták az intézmény emeletén, a történelmi George Washington-teremben.

Datki Szabolcs (Washington)

Szólj hozzá!

Címkék: nők bátorság washington hillary clinton michelle obama osztolykán ágnes

A bejegyzés trackback címe:

https://anzix.blog.hu/api/trackback/id/tr732723940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.