Filléres tetszésnyilvánítás

Utolsó kommentek

  • balkáni gerlo: hamvas a neten itt: hamvaseletmu.uw.hu/ :))) (2013.03.25. 14:26) hamvast neten ne keress?
  • pannonfunk: Áh, ez idiotizmus. Hogy miért, arra következő történetet lehet hozni: Képzeljük el, hogy az előző... (2012.12.07. 17:31) A köztársaság megmentése
  • Vérkekec: bocsánat, nem karinthy volt az, hanem örkény.... (2012.04.18. 10:40) Ősök és vétkek
  • balkáni gerlo: Ruzsa Ferenc ma délelőtt Kuncze Gábor vendége volt a Klubrádióban. Itt a beszélgetésük A köztársas... (2012.03.08. 12:55) A köztársaság megmentése
  • tibapó: 1.Mi az, hogy a pártok alkotmányozzanak? nem! Mindenki alkotmányozzon! Ne megfigyelőként, hanem ak... (2012.02.05. 20:39) A köztársaság megmentése
  • Utolsó 20

Szociál

Kórhatár

2011.03.01. 12:33 sisso_art

A magyar miniszterelnök vasárnap saját Facebook-oldalán biztosította az internethasználó állampolgárokat arról, hogy folyamatban van az új Büntető Törvénykönyv előkészítése, amelynek keretében napirendre kerül a büntethetőségi korhatár leszállítása, meg nyilván további törvények szigorítása is, de nekünk a bűnözők fiatalítási szándékán akadt meg a tekintetünk.

 

Bízzunk benne, hogy a haladó gondolat - miszerint kriminalizálással kell földbe döngölni a gyereket, és nem prevencióval, felvilágosítással, oktatással meg egyéb segítő szándékkal nevelni - csak elterelő hadművelet. Egy újabb konc, amit odadobnak a szabadság és a demokrácia egyre elkeseredettebb híveinek adrenalinsokk gyanánt. Aztán majd visszavonják, miután keresztülvitték csendben, a háttérben az újabb kreatív megszorító intézkedéseket, meg ha eleget vinnyogtak már a gyerekvédő liberálisok.

Ha nem, akkor igazán sötét, nevelés és kultúra nélküli idők jönnek (nem mintha nem csúsznánk már amúgy is a butaság és az agresszió szálkás deszkáin a pokol felé). Ugyan azt is említi a miniszterelnök a fészbúkolók kérdései nyomán, hogy a büntethetőségi korhatár leszállítását szociológusok, pszichológusok, gyermekvédelmi szakemberek szakértői segítségével teszik, valamint hazai és nemzetközi tapasztalatokat egyaránt figyelembe vesznek. (Ha csak azt nézzük, hogy az esztergomi expolgármester bántalmazott feleségét is egy nemzeti - és Fidesz-közeli - pszichológus szakértő véleményének segítségével hurcolták meg és távolították el a gyerekei közeléből, akkor máris nyugodtak vagyunk.)

Gondoljunk már bele, milyen gyerekvédelmi szakember az, aki szerint trendi egy gyereket börtönbe zárni, vajon hol képzik nálunk hosszú évek alatt az ilyet, melyik kiváló katolikus egyetemen? Ki az, aki jó lelkiismerettel adja a nevét (vezető politikusainkon kívül) ahhoz, hogy elvágják a normális élet lehetőségétől a 14 éves prostituáltakat, akik védelemre szorulnak inkább, semmint további meghurcoltatásra? Vagy milyen államapu az, amelyik hagyja, hogy egy bolti lopásért, egy cigaretta elszívásáért a villamosmegállóban meghurcoljanak egy tizenhat évest, míg a pálinkát otthon meg egy fesztiválon is simán megkapja személyi igazolvány meg jövedéki engedély nélkül, esetleg otthon nem is eszik, mert nincs miből.

Nos, a tekintélyt nem lehet kivívni erőszakkal, ez régi lecke. A nemzetközi, sőt a történelmi tapasztalatok sem mutatják azt, hogy csökkenne a bűnözés attól, ha minél fiatalabb korban büntetik. Rövid távon talán igen, de az csak felkészülési idő az elkerülési stratégiákra, később rosszabb lesz. A kölkök agresszívabbak lesznek, ha csak a gumibot, és semmi gondoskodás meg szeretet. Aztán háborúzni fognak, esetleg bandákba verődve, ha már úgysem volt gyerekkoruk. Akkor meg mi lesz? Lelövetik őket egyenesen? Tovább fogy a magyar?

1 komment

Címkék: szakértő prostituált lopás miniszterelnök büntető korhatár törvénykönyv

A bejegyzés trackback címe:

https://anzix.blog.hu/api/trackback/id/tr52699532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bozotharcos 2011.03.12. 22:53:54

azt olvasom most valahol,hogy arra is hivatkoznak, hogy "A magyar jogrendben a 12 éves korhatár nem új, ugyanis a hatvanas évek előtt volt erre gyakorlat"...
Hát a hatvanas évek előtt ugye az ötvenes évek voltak... akkor most az fgo visszajönni?
süti beállítások módosítása